Selecteer een pagina
Bewegen » Tas voor Thuis Senioren

Tas voor Thuis Senioren

Utrechtse organisaties slaan de handen ineen voor oudere inwoners met een klein sociaal netwerk en die weinig digitale mogelijkheden hebben. Beter Thuis/ Buurtteamorganisatie Sociaal, DOCK Utrecht en SportUtrecht overhandigden op donderdag 30 april de eerste Tas voor Thuis voor senioren

Deze tas zit vol met recreatieve, activerende en educatieve spullen. Hulp online is snel gevonden, maar voor veel ouderen is het van belang dat er offline ook iets te beleven valt. In navolging  van het succes van de Tas voor Thuis voor gezinnen starten initiatiefnemers uit Noordoost en Vleuten – De Meern met een variant voor senioren.

De initiatiefnemers zijn onder de indruk van de bereidheid om mee te werken aan de Tas voor Thuis. Ze hebben bijdragen ontvangen van FC Utrecht, Utrecht Natuurlijk, Utrechts Landschap, Vogelbescherming, Broese boekverkopers, Museum Catharijneconvent, ZIMIHC theater, Het Nationaal Ouderenfonds,  AxionContinu, Thuisgekookt, Wijkbureau Vleuten-DeMeern, Hersenstichting & Uzelf, hebben meegedaan om dit tasje te maken. Met als resultaat een mooie mix van informatie, sport, cultuur en natuur. Dingen om te lezen, te leren en te doen. Verder zit in de tas duidelijke informatie over praktische hulp. De Tas voor Thuis tovert een glimlach op het gezicht.