Selecteer een pagina
Home » Slapen » Reinaerde Den Dolder maakt kennis met CloudCuddle

Reinaerde Den Dolder maakt kennis met CloudCuddle

Veilig slapen voor ouderen met een beperking

In de week van 18 juni 2018 krijgen zorgverleners van Reinaerde in Den Dolder uitleg over CloudCuddle junior. Dit is een eerste kennismaking met een product dat vanuit de TU Delft is ontwikkeld. Het product maakt het mogelijk kinderen met een beperking veilig te laten slapen. Zorgverleners bij Reinaerde gaan na in hoeverre het interessant kan zijn een CloudCuddle senior te gebruiken voor volwassen cliënten.

De CloudCuddle junior is een bed-tent voor kinderen met een beperking. CloudCuddle is opblaasbaar en daardoor lichtgewicht, en veilig. CloudCuddle geeft een belangrijk stuk vrijheid terug . Ieder standaard bed verandert binnen vijf minuten in een veilige slaapplaats: CloudCuddle uitpakken, aan bed en matras bevestigen en oppompen.

Een veilige slaapplaats voor oudere clienten

CloudCuddle oriënteert zich op een versie voor (dementerende) ouderen. Aanleiding daarvoor is dat verplegend personeel uit zorginstellingen en ziekenhuizen vraagt om een CloudCuddle voor ouderen. In een CloudCuddle kunnen ouderen met een beperking waardig slapen. Cliënten kunnen niet uit bed klimmen of gaan dwalen. Zij hoeven niet te worden opgesloten of vastgebonden en er is minder toezicht nodig direct naast het bed. Dit scheelt in zorgkosten (minder zorgpersoneel) en biedt echt nachtrust.

Rol Uzelf

Uzelf legt contacten om de ontwikkeling van CloudCuddle senior verder te helpen. Uzelf brengt CloudCuddle in contact met Reinaerde. Bovendien kan vanuit het Uzelf-netwerk de Hogeschool Utrecht aansluiten.