Julian Jagtenberg | De slaaprobot is een veilige haven waarbij mensen kunnen kalmeren
Ondernemers in de crisis
De afgelopen periode is voor veel ondernemers een uitdagende tijd geweest. Door de coronacrisis moesten velen hun plannen omgooien of hun diensten en producten aanpassen. Health Hub Utrecht is benieuwd hoe het ondernemers is vergaan en spreekt met ze over hun innovaties op de gebieden eten, bewegen en slapen. Julian Jagtenberg van het bedrijf Somnox trapt af en vertelt over zijn slaaprobot.
De wereld beter laten slapen. Die missie heeft Julian Jagtenberg, de bedenker van ’s werelds eerste slaaprobot en een van de oprichters van het bedrijf Somnox. Doordat zijn moeder slecht sliep, kwam hij tijdens zijn studie aan de TU Delft op het idee een slaaprobot te ontwikkelen. Inmiddels is niet alleen zijn moeder daarmee geholpen, maar is zijn bedrijf Somnox hard op weg om slechte slapers wereldwijd van een betere nachtrust te voorzien.
Uzelf partner Health Hub Utrecht sprak met Julian over zijn innovatie. Hoe kwam hij op het idee deze robot te ontwikkelen? Wie zijn ermee geholpen en wat maakt zijn product zo uniek?
Julian Jagtenberg over de Somnox slaaprobot:
De slaaprobot in coronatijd
De meerwaarde van de slaaprobot is tijdens de coronacrisis meer dan ooit naar voren gekomen, stelt Julian. “Als je goed slaapt, is je immuunsysteem beter. Dus wat dat betreft is ons bestaansrecht alleen maar vergroot. Bovendien staat het mentaal welzijn onder druk. Er is meer stress en angst dan ooit tevoren. Wat ik van gebruikers van de robot nu hoor is dat de robot een veilige haven is waarbij ze kunnen kalmeren.”
De meerwaarde van de slaaprobot heeft zich dus juist in de coronatijd bewezen. We vragen Julian wat deze periode nog meer voor Somnox betekend heeft en ook blikken we vooruit op de toekomst. Julian vertelt ons welke dromen hij nog voor Somnox heeft en wie hem daarbij kan helpen.
Julian over de invloed van de coronacrisis op zijn product en bedrijf en over de toekomst:
Partners
Somnox werkt onder meer samen met het St. Antonius Ziekenhuis. “In het ziekenhuis kijken we naar de effectiviteit van onze producten. Dat doen we met verschillende doelgroepen: mensen die slapeloosheid hebben, maar ook mensen die stressproblemen hebben of een burn out. We onderzoeken wat we per doelgroep kunnen betekenen en welke wetenschappelijke studies daaraan ten grondslag liggen.
De wereld is in drastische nood om beter te slapen. Wij als start-up hebben samenwerking nodig om meer onderzoek te doen naar de innovaties die we nu aan het ontwikkelen zijn.