skip to Main Content

Slaapinnovaties in ontwikkeling op weg geholpen

Donderdag 7 maart 2019 stonden vier internationale slaapinnovaties centraal in Het Muntgebouw in Utrecht. De ondernemers waren op initiatief van Philips in Nederland. Die ochtend werden er daadwerkelijk vervolgafspraken gemaakt tussen de deelnemende partijen om de ontwikkeling van de innovaties te versnellen of te verbeteren.

“Ik vond het ontzettend bijzonder om te zien dat op zo’n innovatieve manier wordt gekeken naar (oplossingen voor) slaapproblemen. Gegevens over iemands slaapcycli kunnen veel aantonen over diens gezondheid en de kwaliteit van slaap heeft veel invloed op gezondheid, dus het is mooi dat deze startups hier met hun oplossingen op inspelen. Ik heb een aantal veelbelovende ideeën en producten voorbij zien komen, dus ik kan niet wachten om te zien hoe zich dit verder ontwikkelt.” – Anne Sophie Dil, Legal Consultant Commercial Law – Data | Deloitte Legal B.V.

Deelnemers

In Utrecht stelden de ondernemers met hun slaapinnovaties zich voor aan alle deelnemers. Daarna vonden twee matchmaking sessies plaats, op maat voor elke startup. Deelnemers waren behalve de ondernemers uit Amerika, Groot Brittannië en Israël: huisartsen van De Slaapstraat (een trainingsprogramma voor huisartsen); inwoners uit de regio Utrecht met slaapproblemen, slaapdeskundigen uit het St. Antoniusziekenhuis Utrecht; onderzoekers van THINC. (Julius Center/UMC Utrecht); een datadeskundige van Deloitte Digital Health Compliance; fysiotherapeuten, vertegenwoordigers van Siza (ondersteuning voor leven met een beperking) en Uzelf (ondersteuning zelfzorginnovaties regio Utrecht). Uzelf faciliteerde deze bijeenkomst door al deze partijen met elkaar in contact te brengen.

 

 

 

 

 

“Naast het inbrengen van expertise en coaching is toegang tot ons healthcare ecosysteem van essentieel belang voor de startups om hun oplossingen zo goed mogelijk af te stemmen op die van de eindgebruiker.” – Benno Tieke, Head of Portfolio Management bij Philips Healthworks

Vervolgafspraken voor verdere ontwikkeling slaapinnovaties

De ondernemers van de verschillende slaapinnovaties hadden specifieke wensen/ behoeften om hun innovatie verder te brengen. Een voorbeeld. Een van de slaapinnovaties helpt bij het vaststellen van een slaapprobleem en voorziet in coaching. De ondernemers hadden behoefte aan feedback op deze innovatie. Tijdens de Philips-Uzelf-sessie gingen zij in gesprek met huisartsen en met werknemers. Een andere innovatie werkt met het meten van blootstelling aan licht. De ondernemers wilden een test starten met werknemers die werken in dag- en nachtdiensten. Zij gingen in gesprek met werkgevers om testpersonen te werven.

Back To Top