skip to Main Content

Online platform OZOverbindzorg winnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2019

OZOverbindzorg ontving op 14 maart 2019 in Nijmegen de vakjuryprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019. De prijs bedraagt €10.000. Ozoverbindzorg verbindt alle betrokken zorgpartijen rondom een cliënt. Deze vorm van samenwerken geeft rust en de cliënt houdt meer regie en overzicht.

Jurylid en beleidsadviseur WMO Annelies Nijhuis onderschrijft het belang van OZOverbindzorg: “De innovatieve oplossing die OZOverbindzorg biedt, sluit aan bij de trend van persoonlijke gezondheidsomgevingen en het beschikbaar hebben van data. OZOverbindzorg is er al in geslaagd op deze manier te werken in de regio Overijssel en dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Ieder mens heeft bij de best mogelijke zorg anderen nodig, van zorgverleners tot mantelzorgers. Hoe verbind je nu al deze betrokken partijen en hoe houdt de cliënt overzicht? Hoe kan hij overleggen over zijn zorg en hoe houd hij de regie? Op deze vragen biedt het online platform OZOverbindzorg de antwoorden.

Betrokken zorgverleners op de hoogte
Door het online verbinden van alle betrokken partijen weet iedereen wat de status is rondom de zorg van de cliënt en weet iedereen wat de volgende stap moet zijn. Deze vorm van samenwerken geeft rust.

Helpen opschalen
De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij de opschaling van hun innovatie. “Met deze prijzen wil initiatiefnemer ZorgInnovatie innovatieve bedrijven een steun in de rug geven”, aldus Nico van Meeteren, directeur van het bureau van de topsector Life sciences & health. Dit jaar meldden meer dan 120 innovaties zich aan voor de prijs, waaruit tien genomineerden werden geselecteerd tijdens regionale voorrondes. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, toekomstbestendigheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt en zorgverlener.

Zorginnovatie.nl
ZorgInnovatie.nl is een open platform en community voor co-creatie van innovaties in zorg en welzijn. Iedereen kan hier ideeën delen en bijdragen aan de ontwikkeling van ideeën van anderen. Samen innovatie versnellen in zorg en welzijn. De belangrijkste drijfveren zijn ‘verbinden’ en ‘versnellen’. Zorginnovatie.nl en Uzelf zijn samenwerkingspartners.

ZorgInnovatie is onderdeel van de topsector Life sciences & health (Health~Holland), en wordt gesteund door twaalf partners, onder wie tien regionale zorginnovatienetwerken.

Topsector Life sciences & health
De Topsector Life sciences & health initieert en stimuleert interdisciplinaire onderzoek en ontwikkeling in publiek-private samenwerkingsverband. Door het aantrekken van financiering, het delen van best practices, het verbinden van partijen en de eenduidige Health~Holland branding stimuleert de Topsector een productieve infrastructuur.

Back To Top