skip to Main Content

Netwerk Uzelf voor gezond en gelukkig leven

Hoe kunnen wij samen de regie op eigen gezondheid stimuleren? Tijdens “Uzelf in beweging” kwamen ruim 80 deelnemers bijeen om dat met elkaar te ontdekken. Een beeldverslag van een energieke netwerkbijeenkomst. Het event vond plaats op 3 december 2018 in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis te Utrecht.

 

 

 

 

 

“Uzelf helpt ons de vraag helder te krijgen”
Ineke de Kam (Careyn – links in beeld) en Ingrid Horstik (Incluzio en BeterThuis) antwoorden Karin van Grafhorst (Uzelf) over wat Tinybot Tessa kan betekenen voor ouderen met beginnende dementie. Ingrid Horstik: “Uzelf helpt ons goed de vraag helder te krijgen.”

(Buurtteams Utrecht zocht nieuwe oplossingen die bij cliënten de eigen regie ondersteunen. Uzelf ging op zoek naar sociale en technische innovaties die hierbij kunnen helpen. Uzelf legde zo het contact tussen Tinybots en de Buurtteamorganisatie.)

 

 

 

 

 

Cyrille Krul (hoofd kenniscentrum Gezond en duurzaam leven Hogeschool Utrecht en penvoerder voor Uzelf): “De ontwikkeling en het gebruik van innovaties voor zelfmanagement komen nog moeilijk van de grond, aldus de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland in 2017.”

“Een innovatie als antwoord op een zelfzorg-vraag helpen we verder”
“Daarin komt verandering! Alle partijen, onderzoekers, zorgverleners, burgers en bedrijven die nodig zijn om een innovatie te ontwikkelen en in gebruik te laten nemen moeten samenwerken. Die samenwerking organiseert Uzelf. De meerwaarde wordt ervaren in het verbinden en faciliteren tussen vraag en afzet voor innovaties. Daar zit de kracht. Een vernieuwing krijgt pas steun omdat er vraag naar is en omdat er omgevingen zijn waarin burgers de zelfzorg kunnen en willen testen.”

 

 

 

 

 

Move and match
Tijdens ‘move and match’ momenten zochten wetenschappers, ondernemers, inwoners en zorgverleners elkaar op. Hoe kunnen wij samen zorgen dat wij en andere inwoners in de regio langer en gezond leven?

 

 

 

 

 

Uitdagen om te bewegen
Op de innovatiemarkt: deelnemer Dorien Ginsel prikt (virtuele) ballonnen door. Innovatie Holomoves projecteert met een hololens 3D visualisaties die jou uitdagen om te bewegen. De Hololens kan toepassing vinden in het ziekenhuis. Voldoende beweging tijdens een ziekenhuisopname kan verlies van spiermassa en een verminderde hart- en longfunctie voorkomen. Bewegen bevordert het herstel en verkleint het risico op doorligwonden. Aangenaam voor patiënten én ziekenhuis.

 

 

 

 

 

“Als Hogeschool maken wij deel uit van Uzelf”
Cindy Veenhof, lector Innovatie van beweegzorg Hogeschool Utrecht: “Ikzelf heb nu scherp in beeld dat wij als Hogeschool deel uitmaken van het Uzelf netwerk. Dat biedt ondernemingen als Healthcoin de kans in een vroeg ontwikkelstadium kennis te betrekken. De Hogeschool op haar beurt kan kleine, korte projecten doorlopen als eerste verdieping slag Wel blijft het een uitdaging op het juiste moment mensen beschikbaar te hebben.”

 

 

 

 

 

Wat beweegt mensen mee te doen tijdens “Uzelf in beweging”? Een van de deelnemers liet JAM Visual Thinking uittekenen: zelfzorg in de zorg zelf: wie zorgt er voor de hulp- en zorgverleners?

 

 

 

 

 

Innovatiemarkt
Oryx Movement Solutions. Een deelnemer krijgt het looplaboratorium Oryx om. Dit mobiele laboratorium spoort snel en eenvoudig de oorzaak op van lichamelijke klachten. Oryx screent objectief de manier van bewegen tijdens het lopen en andere (sport-)specifieke bewegingen. Data leiden tot jouw persoonlijke biomechanische profiel, uitgangspunt voor de oplossing van je klachten. Een individuele zelfzorgoplossing die toepassing vindt in de revalidatie en in de sport.

 

 

 

 

 

Tovertafel Sprout ondersteunt alle kinderen met een grote of kleine beperking in hun ontwikkeling. Tovertafel Sprout daagt met vrolijke interactieve lichtprojecties kinderen uit om samen te spelen. Omdat bewegen en samen spelen bijdragen aan herstel en aan een gevoel van geluk.

 

Back To Top