Selecteer een pagina

Voetentraining

Getrainde voeten en sterke voetspieren voorkomen de pijnlijke gevolgen van een hallux valgus.

Vraag

Heb jij last van een scheve grote teen? Ben je bang dat het erger wordt? 1 op de 4 mensen heeft een scheve grote teen en heeft daar in meer of mindere mate last van. De klachten, veroorzaakt door deze hallux valgus, zoals de scheve teen genoemd wordt, nemen in de loop van de tijd toe. De teen gaat schever staan en de knobbel aan de zijkant van de voet wordt dikker, met vaak pijn bij het lopen tot gevolg.

Oplossing

Getrainde voeten en sterke voetspieren voorkomen de pijnlijke gevolgen van een hallux valgus. Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen ontwikkelden een onlinetraining voor de scheve teen. Met deze oefeningen train je voeten en tenen. Yvonne is voetkundige en bewegingsanalist; Cocky fysiotherapeut en podoposturaal therapeut.

Hoe het werkt

Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Wie zijn voeten regelmatig traint, heeft minder voet- en houdingsproblemen. Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen helpen iedereen met voetklachten met praktische onlinetrainingen programma’s.

Meer weten over deze innovatie?