Selecteer een pagina

Senior Live

Een online fitness programma voor senioren

Vraag

Hoe krijgen we ouderen, die al gebruik maken van zorg, meer in beweging? Deze vraag stellen Incluzio (“elke buurt een betere buurt”) en de gemeente Utrecht zich. Bij ouderen zelf leeft vooral de behoefte in contact te komen.

Oplossing

Senior Live biedt diverse mogelijkheden om fit en vitaal te blijven. Dit kan zowel op locatie of thuis vanachter een computer, individueel of in een groep. Hier betreft het een online fitnessprogramma voor senioren. Vanuit hun huiskamer kunnen zij deelnemen aan een fitnessprogramma van een half uur.

Hoe het werkt

Senior Live gebruikt een online omgeving in zoom (een soort skype). Deelnemers aan het programma loggen in, evenals de docent. Zij kunnen elkaar zien. Op aanwijzing van de docent voeren de ouderen oefeningen uit en krijgen zij persoonlijk advies en ondersteuning als dat nodig is. Voorwaarden zijn digitaal vaardige deelnemers en beschikbare computer en wifi.
Senior-Live biedt activiteiten niet alleen gericht op gezondheid maar ook op gezelligheid. Deze expertise komt van pas om senioren elkaar te laten ontmoeten in combinatie met bewegen.

Betrokken Partners

Meer weten over deze innovatie?