Selecteer een pagina
Eten » FastForward50 (FF50) MeetUzelf: hoe het werkt

FastForward50 MeetUzelf: hoe het werkt

Tijdens het FF50-traject testten 50 patiënten de bloeddruk app. Huisartsen uit vijf praktijken hebben geschikte inwoners geselecteerd en hen benaderd om mee te doen. De test liep van november 2018 tot februari 2019. Fatima Haddouti, HBO-student Management in de zorg aan de Hogeschool Utrecht, hielp huisartsen en hun patiënten bij het gebruik van de app. Ook verzamelde zij onderzoeksresultaten. Tijdens het nationale hypertensiecongres in februari toonde het team zijn de eerste onderzoeksresultaten.

De weg naar FF50

Maart 2018:
de zoutmeter wint Hacking Health in het UMC Utrecht. De zoutmeter is een zelfzorg innovatie waarmee je kunt meten hoeveel zout je inneemt via je eten. De zoutmeter doorstaat ook een eerste toets via de Startup Scan. Zoutinname kan de bloeddruk beïnvloeden.

April 2018:
Business developers Linda Streefkerk en Klaas Jan Bolt bespreken het scanresultaat met Jean-Paul Venderville, arts assistent interne geneeskunde UMC Utrecht en betrokken bij de zoutmeter.

April – september 2018:
Verkenning speelveld. Uzelf helpt met het vinden van relevante stakeholders. Zij brengt de ondernemers van de zoutmeter en van MeetUzelf bij elkaar. Uiteindelijk wordt de zoutmeter onderdeel van de MeetUzelf app. 

Partijen als PAZIO en Huisartsen Stad Utrecht (HUS) komen in beeld. Via HUS bereikt het team geschikte mensen die de bloeddruk app mogen en willen testen. PAZIO kan de software van de bloeddruk app ontsluiten voor huisartspraktijken die willen meedoen. De Uzelf business developers stellen vragen om de teamleden inzicht te geven in de stappen die nodig zijn voor de innovatie-ontwikkeling. Met input van de stakeholders komt een plan van aanpak op papier. Onderdeel daarvan is het verdienmodel.

Oktober 2018:
Positieve beoordeling van de haalbaarheid FF50 op basis van de bijdragen van alle deelnemers!

November 2018:
Start FastForward50:
– selectie onderzoekspopulatie (geschikte testpersonen)
– via vijf huisartspraktijken HUS
– hulp bij business modelling
– inzet expertise Hogeschool Utrecht (student Fatima Haddouti)

Januari 2019:
Kandidaat voor Nationale Zorginnovatieprijs regio Utrecht

Februari 2019:
Einde FastForward50 en presentatie onderzoeksresultaten tijdens nationaal hypertensie congres.

April 2019:
In april 2019 werken inmiddels 25 huisartsenpraktijken in de regio Utrecht met MeetUzelf.

Doe je mee?

Wil jouw organisatie meedoen en/of deze zelfzorg-innovatie verder helpen? Meld je hier aan.