Selecteer een pagina
Home » Bewegen » Workshop Geheimen van subsidiemanagement

Workshop Geheimen van subsidie- management

Voor zelfzorg startups en scale-ups
Stance van Heijst, directeur ZorgSubsidieKalender: “Wil een subsidieverlener kiezen voor jouw idee, dan zal jouw innovatie een maatschappelijk doel moeten dienen. Ook helpt het als je samenwerkt met andere partijen.” Stance gaf donderdag 21 juni 2018 een workshop over subsidiemanagement in zorg en welzijn. De ZorgSubsidieKalender verzorgde deze workshop op haar kantoor in Utrecht. Onder de deelnemers vier door Uzelf geselecteerde start- en scale-ups.
Onder start- en scale-ups binnen Uzelf en Health Hub Utrecht bestaat behoefte aan (meer) kennis over de werving van subsidies en fondsen in Zorg en Welzijn. Uzelf neemt het initiatief om vier zelfzorginnovaties daarbij (verder) op weg te helpen. Het zijn de innovaties Digest Inn, VitaliteitScan, Fit for the floor en Docly.
Nieuwe inzichten: van fasering aanvraag tot adviesraad
Antonio A-Tjak [innovatie VitaliteitScan, diagnostiek van gezondheidsproblemen door niet-medische oorzaken]: “Deze workshop geeft een aardig inzicht in de ‘do’s en don’ts’ rond subsidieaanvragen. Ik kan me nu beter voorstellen wat er bij de beoordeling komt kijken en daarmee een betere aanvraag opstellen.”
Teun Aalbers [innovatie Digest Inn, een game die volwassenen met overgewicht helpt zich te houden aan hun dieet]: “Een adviesraad inrichten als sparring partner vind ik een nieuw inzicht. Daarmee laat je zien dat je je als ondernemer door verschillende deskundigen kritisch laat bevragen en adviseren. Dat pleit voor je professionaliteit.”
Programma
Tijdens de workshop over subsidiemanagement komen onderwerpen aan bod als:

  1. Het subsidielandschap in zorg en welzijn
  2. Kan ik zelf aanvragen?
  3. Hoe je draagvlak creëert door je doelgroep te betrekken.

Deelnemers gaan samen aan de slag. Ook krijgen zij digitale sjablonen voor bijvoorbeeld het projectplan en het opstellen van de begroting.

ZorgSubsidieKalender
De ZorgSubsidieKalender is een database met 800+ actuele subsidies en fondsen voor Zorg en Welzijn. In de kalender zie je de deadlines: wanneer je welke subsidie kunt aanvragen. De kalender kijkt ongeveer 1,5 jaar vooruit zodat je tijdig kunt beginnen met je projectplan. Een proefabonnement van een maand is gratis, daarna kun je besluiten tot een jaarabonnement.