Selecteer een pagina
Bewegen » Medische Inspirator prijs 2019: op wie stem jij?

Medische Inspirator prijs 2019:

op wie stem jij?

Drie onderzoeksprojecten waarin patiënten, patiëntenorganisaties en onderzoekers samenwerken strijden om de Medische Inspirator prijs. Tussen 14 oktober en 11 november 2019 kan iedereen een stem uitbrengen.

De drie projecten zijn:

 

 • Augmented Rehab inspireert mensen met een dwarslaesie tot bewegen
  ‘Augmented Rehab’ bestaat uit een set Mixed Reality beweeggames. Deze games stimuleren patiënten met een dwarslaesie tijdens de revalidatie vaker en intensiever te trainen. De spellen stellen patiënten kunnen zelf kiezen wanneer zijn oefenen. Bovendien zijn de spellen beter afgestemd op hun eigen mogelijkheden en belangstelling.
 • Eigen vet voor een brandend probleem
  ‘Eigen vet voor een brandend probleem’ wil een nieuwe anti-littekentherapie ontwikkelen via het toepassen van SVF: Stromal Vascular Fraction. Dit is een sterk geconcentreerde vorm van ‘vet’. Dit ‘vet’ kan via een injectie wonden sneller laten genezen en littekens tegengaan of verminderen.
 • KIJK: Dit ben ik!
  KIJK: Dit ben ik! richt zich op jongeren. Deze groep heeft iamYu ontwikkeld: een innovatieve app speciaal voor de dagelijkse jeugdzorg praktijk. De app ondersteunt behandeling op maat via gepersonaliseerd monitoren, visualiseren en analyseren.

Vraaggericht onderzoek stimuleren

De Medische Inspirator prijs is een prijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. De prijs is bedoeld voor de financiering van een project waarin de onderzoek behoefte van patiënten centraal staat. Hierin is het essentieel dat er een grote mate van co-creatie is met patiënt en patiëntenorganisatie voor een duurzame en evenwichtige samenwerking.

De Medische Inspirator prijs

Elk jaar selecteert een onafhankelijke jury van experts de genomineerde onderzoeksprojecten. Deze projecten:

 • sluiten overtuigend aan bij een patiëntbehoefte
 • en zijn gericht op het realiseren van een medisch product.

Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de samenwerking met patiënten in het onderzoek. Tijdens de campagne van 14 oktober tot 11 november 2019 kan iedereen een stem uitbrengen. De winnaar van de Medische Inspirator prijs ontvangt een bedrag van maximaal € 100.000. Dat geld is bedoeld voor het realiseren van het onderzoeksproject.