Selecteer een pagina
Bewegen » Beweegvriendelijke wijk

Beweegvriendelijke wijk

Hoe maken we van Utrecht Noordoost de meest beweegvriendelijke wijk van Utrecht. Met die vraag gingen zo’n 20 deelnemers in drie online sessies aan de slag. Centraal stonden drie thema’s: fysiek, cognitief en sociaal bewegen.

Een goede mix van deze drie elementen draagt bij aan een vitale wijk waar je gelukkig gezond oud kan worden. De eerste stap op weg naar de beweegvriendelijke wijk is daarmee gezet. De beweegvriendelijke wijk is een initiatief van Beter Thuis, Uzelf en USV Hercules met het project ‘De derde helft’. Zij krijgen daarbij ondersteuning van Panton, ontwerpburo voor de zorg.

Eerste opbrengst

Samen met bewoners, ondernemers, welzijn en gemeente die actief zijn in de wijk Noordoost, hebben we letterlijk de bestaande initiatieven in de wijk in kaart gebracht. Vanuit hier zijn ideeën geformuleerd hoe sociaal, fysiek en cognitief elkaar kunnen versterken. Dit kan door rondom bepaalde locaties het aanbod aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld een wandeling langs de vele volkstuinen in Noordoost, waarbij iemand uitleg geeft over vogels, kruiden of wildplukken. Of door ervoor te zorgen dat de openbare ruimte uitnodigt tot bewegen en ontmoeten door het creëren van een beweeglint en bankjes.

Meer weten?

In onderstaande video leggen we meer uit over dit project. De komende tijd zullen we de resultaten voorleggen aan de wijk en verder invulling geven aan de beweegvriendelijke wijk. 

Oproep: doe mee!

Wil je op de hoogte gehouden worden of actief deelnemen, Meld je dan hier aan.